Úspech Lighthouse Coffee: Vo svetovej súťaži Great Taste bodovali všetky naše prihlásené kávy

Káva Lighthouse Coffee z Trenčína získala v prestížnej medzinárodnej súťaži Great Taste tri ocenenia - medzinárodnú porotu zaujali všetky tri naše prihlásené kávy. Colombia, India aj nový LoveBlend si z Londýna odnášajú jednu hviezdu. Máme kávu, ktorá má fantastickú chuť!

 

Great Taste je medzinárodná súťaž zo Spojeného kráľovstva, v ktorej päťstočlenná porota zložená zo známych šéfkuchárov, baristov, someliérov, gastrokritikov, foodblogerov a zástupcov obchodných značiek hodnotí chuť nápojov a potravín.

Súťaž funguje od roku 1994 a tento rok porota ochutnala takmer 14 000 produktov. Ocenenie Great Taste je celosvetovo najdôveryhodnejším programom pre potraviny a nápoje.

IMG_1076

Do súťaže sme poslali tri kávy Lighthouse Coffee - India Plantation Bababudan AA, Colombia Supremo Rio Magdalena a náš prvý blend - Loveblend 75/25.

Každá káva dostala hviezdne ocenenie, degustátori v súťaži Great Taste pridali ku každej káve aj slovné hodnotenie.

Podľa hodnotenia poroty Lighthouse Coffee India Plantation Bababudan AA je príjemná, svetlo až stredne pražená káva s vysokokvalitnými zrnkami a lákavou arómou.

 

„Sú tu hlboké tóny tmavej čokolády, po ktorých nasleduje karamel s náznakom kyslosti. Tabak je jemný, ale prítomný, s príjemnou miernou trpkosťou. Telo sa nám páčilo a mali sme pocit, že káva je intenzívnejšia, než by sme očakávali podľa zŕn.“

 

Káva Lighthouse Coffee Colombia Supremo Rio Magdalena prekvapila porotu veľmi jemnými tónmi. „Espresso je šťavnaté a horkasté. Chuť je ovocná so sušeným marhuľovým džemom a lieskovými orieškami, komplexná a chutná. Pridaním mlieka nájdete moka čokoládové tóny, ktoré sú chutné a jemné, ale zároveň si zachovávajú jas v horkosti.

 

Lighthouse Coffee Loveblend 75/25 omámila nos aj ústa poroty. Podľa hodnotenia je príjemne vyvážená s dobrou tmavou čokoládou a orieškovými tónmi.

Všetky produkty v súťaži ochutnáva porota naslepo, pričom každý výrobok pred hodnotením vyberú z obalu, takže značku ani výrobcu nevie nikto identifikovať. Tento rok posudzovala porota počas 92 dní v Dorsete a Londýne potraviny a nápoje zo 115 krajín sveta.

 

Kávy Lighthouse Coffee sa dostali medzi svetovo najžiadanejšie - z 13 672 produktov, ktoré prešli prísnym procesom slepého hodnotenia súťaže získalo ocenenie Great Taste v roku 2024 len 40 percent z celkového počtu prihlásených produktov.

Sme nadšení, že kávy Lighthouse Coffee zaujali porotcov a získali prestížne ocenenie Great Taste. S radosťou na naše obaly pridávame prestížny čierno-zlatý čestný odznak. Uznanie od profesionálov znamená pre našu značku veľmi veľa. Great Taste je najuznávanejšie ocenenie za chuť a kvalitu v potravinárskom a nápojovom priemysle, takže je to pre nás obrovský moment.

IMG_1067